Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
Hírek a nőgyógyászati endokrinológia világábólAz androgének és az adipociták kölcsönhatása PCOS-ben

Az ISGE égisze alatt megjelenő Gynecological and Reproductive Endocrinology and Metabolism (GREM) 2022. márciusi számában jelent meg de Medeiros és munkatársai irodalmi összefoglalója azzal kapcsolatban, hogy milyen módon valósul meg PCOS-ben a hyperandrogenizmus és a zsírszövet funkcionális kölcsönhatása. Az endokrinológus nőgyógyászok körében jól ismert, hogy mind a hiperandrogenismus, mnd az obezitás kulcsszerepet játszik a PCOS pathogenezisében. Fontos és többé-kevésbé közismert felismerés, hogy ez a két tényező egymással kölcsönhatásban fejti ki káros endokrin és anyagcsere hatásait. A szerzők ennek elemeit veszik sorra közleményükben, melynek egyik értéke, hogy áttekinti a téma irodalmát egészen az 1980-as évek kezdetétől napjainkig.

Dr. Deli Tamás cikkreferálója megtekinthető ide kattintva
A fiú újszülött anogenitális távolság és az anyai tesztoszteron szint összefüggése PCOS esetén

A fiú újszülött anogenitális távolság és az anyai tesztoszteron szint összefüggése PCOS esetén c. cikk absztraktja elérhető ide kattintva
Regenerálhatja az agyszöveteket a metformin – de csak nőkben

Kanadai kutatók a metformin agyszöveteket regeneráló hatását figyelték meg, ám ez a hatás kizárólag csak nőstény egereknél jelentkezett.

A cikk teljes tartalmát itt tekintheti meg:
http://pharmaonline.hu/cikk/regeneralhatja_az_agyszoveteket_a_metformin__de_csak_nokben
Kattintson ide, ha 128 bites titkosított kapcsolaton (SSL - Secure Socket Layer) keresztül kíván bejelentkezni a web-rendszerünkbe.
Kattintson a felkiáltójelre, ha 128 bites titkosított kapcsolaton keresztül kíván bejelentkezni a web-rendszerünkbe! [ Ajánlott! ]

 [ Emlékezzen rám! ][ Böngésző beállítása ][ Elfelejtett jelszó ][ Regisztráció ]

Partnereink

  • exeltis
Online bankkártyás Tagdíjbefizetés