Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
Rólunk
Társaság neve: Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Endokrinológiai Társaság
(továbbiakban: társaság)

Angol nyelven: Hungarian Society of Endocrinology in Obstetrics and Gynecology
A Társaság nevének rövidítése: MSZNET (HSEOG)

2. §
l. A Társaság működési területe: Magyar Köztársaság
2. A Társaság székhelye: Semmelweis Orvostudományi Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika
1088 Budapest, VIII., Üllői út 78/b.
Telefon: (36-l) 313 7856, (36-l) 210 0290/3215
Tefefax: (36-l) 3334934

3. A Társaság alapítási éve: 1997.
A TÁRSASÁG CÉLJA ÉS TEVÉKENYSÉGE
4.§

I. A Társaság célja, hogy tagjainak szakmai tevékenységét elősegítse, állást foglaljon a szülészeti nőgyógyászati endokrinológia diagnosztikai és terápiás irányelveit illetően és azokat országos szinten próbálja összehangolni, elősegítse a szülészeti és nőgyógyászati endokrinológiai diagnosztika és terápia graduális és postgraduális és nemzetközi szintű oktatását, megteremtse az elméleti és gyakorlati felkészülés feltételeit, fórumot teremtsen
nemzetközi kapcsolatok létrehozására, kapcsolatokat építsen a hasonló témával foglalkozó nemzetközi szervezetekkel.A MSZNET története

A MSZNET (Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Endokrinológiai Társaság) 1997 december 12-én alakult Budapesten, az I.sz Női Klinikán. A jelölő bizottság elnöke Papp Zoltán Professzor volt. Az alakuló ülés szavazatai alapján a Társaság első elnökének Prof. Paulin Ferencet, főtitkárnak Dr. Szendei Györgyöt választották. A vezetőségbe az egyetemi klinikákról és más vezető kórházakból bekerültek a nőgyógyászati endokrinológiát már gyakorló, illetve a téma iránt érdeklődést mutató kollégák. A Társaság Alapító Okiratában a lefektetett célok között elsődleges volt a szülészeti és nőgyógyászati endokrinológia nemzetközileg már elismert eredményeinek hazai megismertetése, a kutatás, a betegellátás, az oktatás ezirányú fejlesztése. A Társaság feladata továbbá, hogy a szakterületét érintő országos szintű társadalmi és etikai feladatok megoldását elősegítse.
Ezeket a célokat a Társaság elkövetkező években megrendezett sikeres kongresszusai és egynapos rendezvényei nagymértékben elősegítették.

Az első tudományos ülés 1998 októberében volt „Hyperandrogén állapotok korszerű szemlélete” címmel, melynek anyaga Szendei György és Paulin Ferenc szerkesztésében könyv formájában is kiadásra került. Az ülésen előadást tartott Bruno Lunenfeld Professzor is, aki a gonadotropin hormonok isolálásában és terápiás alkalmazásában úttörő tevékenységet folytatva a nőgyógyászati endokrinológia világszerte ismert és elismert egyénisége.

Az I. Kongresszust 2000-ben Balatonfüreden rendezték Papp Zoltán Professzor elnökletével. A Kongresszuson a Társaság tiszteletbeli tagjává választották Prof. Andrea Genazzanit (Olaszország), az International Society of Gynecological Endocrinology (ISGE) elnökét. Sajnos Genazzani Professzor nem tudott személyesen megjelenni az átadáson.

A Társaság következő budapesti tudományos ülésének témája az LH és LH szerű anyagok fiziológiája volt.

Kecskeméten került megrendezésre a II. Kongresszus 2002-ben, melynek elnöke Godó György Professzor volt. A Kongresszus alatt a MSZNET vezetőségi ülést is tartott, melynek során Halmi László Professzort, a Táplálkozástudományi Társaság elnökét, az „elhízás endokrinológiájának” nagy tekintélyű képviselőjét tiszteletbeli taggá választották. Paulin Ferenc Professzor a 4 éves ciklust követően, egyéb elfoglaltságai és más társaságokban betöltött felelős funkciói miatt lemondott az elnöki tisztségről, és a vezetőség Pál Attila Professzort választotta új elnökéül.

A Társaság elnöke, Pál Attila Professzor szervezte 2003-ban a sikeres Soproni Symposiumot a hypophysis témakörben.

A III. Kongresszus helyszíne Harkányban volt 2004-ben, Szabó István Professzor elnökletével.
Mindhárom kongresszus nagyon sikeres volt, magas színvonalú tudományos előadásokkal, melyek 150-250 résztvevőt vonzottak. A Társaságnak 2002-ben 163 tagja volt.

A Társaság aktív működése ezt követően sajnos alábbhagyott.
2014 május 23-án, a Magyar Nőorvos Társaság Kongresszusának keretén belül, a Menopausa Társasággal közös szekcióülést tartottunk, melyet vezetőségi ülés követett. Ezen a vezetőségi ülésen Pál Attila Professzor, egyéb igen sokrétű elfoglaltságaira hivatkozva lemondott az elnöki tisztségről. Az újjáalakult vezetőség elnöknek Szilágyi András Professzort (Kaposvár) választotta, főtitkár Dr. László Dániel, pénztáros Dr. Béres László lett az új, 12 tagú vezetőségben. Az új vezetőség egyidejűleg tiszteletbeli alapító elnöknek választotta Paulin Ferenc Professzort.
Az új vezetőség célul tűzte ki a Társaság jogi helyzetének (cégbírósági bejegyzés) tisztázását, Társasági rendezvények felújítását, közgyűlés összehívását, megújult honlap létrehozását.

Kattintson ide, ha 128 bites titkosított kapcsolaton (SSL - Secure Socket Layer) keresztül kíván bejelentkezni a web-rendszerünkbe.
Kattintson a felkiáltójelre, ha 128 bites titkosított kapcsolaton keresztül kíván bejelentkezni a web-rendszerünkbe! [ Ajánlott! ]

 [ Emlékezzen rám! ][ Böngésző beállítása ][ Elfelejtett jelszó ][ Regisztráció ]

Partnereink

  • exeltis
Online bankkártyás Tagdíjbefizetés